zaterdag 18 mei 2019

LAW 2 - 19e etappe van Wichmond naar Ruurlo

Zondag 12 mei 2109

Na een heerlijke nacht slapen en een lekker ontbijtje hebben we nog even bij de lammetjes gekeken en inmiddels waren er alweer 2 lammetjes bijgekomen.  We gingen rond een uurtje of 10 weer op pad. B&B Steenbergen is echt een aanrader voor een overnachting. Lekker rustig en goeie bedden. En een voordeel is dat je kan mee eten met de wat de boer schaft voor een klein bedrag.


B&B Steenbergen

Maar goed we gingen weer aan de wandel en we moesten nog officieel 5,5 km lopen van de etappe naar Wichmond voordat we aan de volgende zouden beginnen. Nog een stukje over stille landweggetjes, waar af en toe een wielrenclubje voorbijkwam. Na een km of 2 gingen we het land in en liepen we tussen de koeien langs het water. Af en toe even over schrikdraad heen klimmend. Prachtige natuur en we hadden het zonnetje weer mee. Het was best een koude nacht geweest, maar gelukkig is het zonnetje al best sterk in deze tijd van het jaar.


Echte Hollandse luchten


We kwamen in het dorpje Wichmond uit en iets verder begon officieel de 19e etappe van het Trekvogelpad. We liepen richting Hackfort en wat was het weer mooi. In Vorden hebben we bij het kasteel geluncht. Even lekker rustig aan gedaan, om daarna weer fris en fruitig verder te lopen. Grappig detail is dat je hier kruist met de LAW het Pieterpad.




Daarna waren het voornamelijk lange rechte stukken over onverharde paden tot aan ongeveer 5 km aan het eind, waarbij je ook weer door bos heenwandelt. Niet dat het saai was integendeel. De Achterhoek is gewoon prachtig. Aan het eind van deze etappe kwamen we uit bij kasteel Ruurlo en hebben op het terras van de Orangerie even een lekker biertje genomen op het terras. De auto hadden we hier geparkeerd de dag ervoor dus dan is het best lekker om daar weer in te stappen en niet nog het OV te hoeven gebruiken.




Twents oerbiertje
Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/3643786357 (vroegtijdig gestopt omdat de batterij bijna op was van sporthorloge | https://connect.garmin.com/modern/activity/3643786378 (toch nog tot eind kunnen registreren)
Route: https://wandelnet.nl/traject/law-2-19-wichmond-ruurlo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten