zaterdag 11 mei 2013

LAW 2 - 3e etappe van Alkmaar naar de Rijp

2 mei 2013

We hadden lekker van 1 tot en met 6 mei vrij samen en dus besloten om weer een etappe te gaan lopen in de vakantie, maar nog leuker we hebben een B & B geboekt en gaan twee etappes lopen.
Kerk bij de kaasmarkt
In deze blog schrijf ik over de eerste etappe die dus in Alkmaar begint.
De start op de kaasmarkt in Alkmaar
Ruim op tijd van huis vertrokken richting de Rijp om vandaar met bus 123 richting Alkmaar te gaan, daar aangekomen start onze route op de kaasmarkt, omdat we de vorige etappe nog even het centrum in
waren gegaan besloten we dat niet weer opnieuw te lopen, maar daar aangekomen twijfelde ik toch wel welke kant we op moesten, want een teken kon ik nergens vinden. Maar gelukkig was ik niet alleen en wist Rose (al wilde ik het eerst niet geloven) de goeie route d.m.v. het boekje.
Een watermolen

Het boekje met de route en leuke weetjes onderweg heb je dus echt nodig, want op sommige punten is het toch weleens twijfelachtig.
Maar goed we waren begonnen en we hadden een lange route voor de boeg, maar wat een prachtig weer op deze 1e mei dag.

Al gauw het centrum uitgelopen en we kwamen in een mooi park terecht Park Oosterhout genaamd, door dit park loop je naar de buitenkant van Alkmaar met rechts het AZ stadion steeds in zicht. Dan kom je eigenlijk door een stukje industrie gebied Boekelermeer genaamd heen, maar dat duurt gelukkig niet al te lang en al gauw zitten we weer midden in de polders tussen de volop aanwezige weidevogels. Nog een vogeltje op de camera gezet die we niet thuis konden brengen en met zoeken thuis erachter kwamen dat het de grasmus was waarschijnlijk, maar waarneming.nl heeft het voor ons bevestigd. Weer een nieuw soort gezien.
Pontje bij Akersloot
Driehuizen

Dan met het pontje bij Akersloot over het NoordHollandskanaal en weer flink de pas erin. Koffie gedronken op een terrasje in Zuid Schermer en door richting Driehuizen, daar het pad weer af en door de weilanden richting Noordeinde, waar we de eerste bloesem in bloei zagen. Mooi dorpje met authentieke huisjes die je veel ziet in Noord-Holland.
De eerste bloesem in Noordeinde
Daarna aangekomen in Graft waar je dus het kleinste winkeltje van Nederland heb. Bram en Aagje heet het winkeltje en is al in menig programma op televisie geweest, dus daar even naar binnen ( kon
Het kleinste winkeltje van Nederland in Graft
net met zijn tweeen) en wat ouderwets snoep gekocht. En zo langzamerhand komen we dan alweer in de Rijp terecht en hebben we er een flinke 20 km opzitten. Snel een terras opgezocht en een welverdiend biertje genomen bij het Wapen van Munster, waar je overigens ook heerlijk kunt eten ´s
avonds. Oh en de bitterballen bij dat biertje ´s middags waren ook niet te versmaden. Uurtje later ingecheckt bij de B & B de Molenkolk, die pal langs de route ligt.
Het was weer een supermooie wandeling en over het weer al helemaal niet te klagen. Mei begint goed en op naar morgen.
Geen uitleg nodig


De route
http://connect.garmin.com/activity/311063425

1 opmerking: