zaterdag 11 mei 2013

LAW 2 - 4e etappe van de Rijp naar de Zaanse Schans

Ontbijt in de Molenkolk
3 mei 2013

Na een heerlijke nachtrust in B & B de Molenkolk pal aan de route van het Trekvogelpad kregen we een heerlijk ontbijtje met alles erop en eraan. We hadden ook een lunchpakket besteld voor onderweg
één van de voordelen van deze B & B en het moet gezegd worden ook aan dit lunchpakket was veel aandacht geschonken.

De voeten waren weer helemaal nieuw en dus fris en fruitig weer begonnen aan de etappe. We moesten vrij snel een pontje over bij Spijkerboor en volgens het boekje ging die open om 10 uur, dus we hoefden ook niet al te vroeg weg.

Particuliere rustpunt
Het weer was iets minder dan de dag ervoor, maar het was droog en dus niks te klagen. En we hadden het windje lekker in de rug. We liepen langs het water aan de ene kant en aan de andere kant de polders van de Beemster. Dat gebied staat ook op de werelderfgoedlijst samen met het Fort Spijkerboor, waar
we aan voorbij lopen. Daarna gaan we de pont dus over en lopen we verder richting Oostknollendam. Wat wel leuk is om te vertellen is dat je onderweg punten tegenkomt waar je kan rusten, naar het toilet gaan of even koffie of thee drinken zonder dat er iemand bij is. Je laat een vrijwillige bijdrage achter voor de eigenaar, want je bent op een particulier terrein. Wij waren blij het tegen te komen, want we moesten allebei naar het toilet. Kijk maar eens op www.rustpunt.nu. Ze zitten langs wandel en fietspaden door bijna het hele land heen.

Oke aangekomen in Oostknollendam wat weer een leuk pittoresk dorpje is en zo door richting Wormer.
Boterbloempjes
Eigenlijk hadden we ondertussen wel weer zin in een kopje koffie en hoopten dus snel iets tegen te komen. De voetjes wilden eigenlijk ook wel even rusten, want die voel je wel wat sneller de tweede dag. Ook besloten die dag een alternatieve route te lopen omdat je dan langs de Zaanse schans komt en aangezien ik daar nog nooit geweest was naar mijn weten moet je dat natuurlijk gaan zien. Maar eerst koffie en gelukkig vonden we wat in Wormer. Ff lekker op het terras, want de zon was inmiddels alweer tevoorschijn gekomen. Wat een vriendelijke mensen bij de Groos en even gezellig zitten kletsen. Dat is eigenlijk ook leuk aan dit, je komt op niet alleen hele mooie plekjes, maar je ontmoet ook leuke mensen onderweg.

Na een half uurtje zitten weer aan de wandel voor de laatste kilometers naar de Zaanse schans. Onderweg ook onze eerst lepelaar gezien, maar die vloog helaas al snel weg.
Rose bij 1 van de vele molens

Huisjes bij de Zaanse Schans
Al snel zie je molens in zicht en dat is best wel indrukwekkend en al gauw begeef je je dan ook tussen alle toeristen. Zo de etappe zit er alweer op en heb weer genoten van elke stap die ik zet.
We zijn via station Koog Zaandijk weer terug gereist naar de Rijp. Daar ´s avonds nog heerlijk gegeten in De Reghter met een heerlijk wijnarrangement erbij. Een mooie afsluiter van deze twee dagen wandelen. Op naar de volgende etappe die gaat naar Landsmeer.

De route: http://connect.garmin.com/activity/311063408

Geen opmerkingen:

Een reactie posten