vrijdag 5 april 2019

LAW 2 - 11e etappe van Pyramide Austerlitz naar Langbroek

Zondag 31 maart

Na vorige week kregen we weer enorme zin om door te pakken en besloten we dit weekend 2 etappes achter elkaar te doen met een overnachting. Dit kwam heel mooi uit omdat vlak voor het eind van deze etappe er een adresje was van Vrienden op de Fiets. Met een lidmaatschap van Vrienden op de Fiets mag je lopend, kanoënd en uiteraard fietsend aankomen. Voor 8 euro per jaar krijg je alle adressen in Nederlander maar ook in buitenland! waar je vanaf 2019 22,50 euro per persoon betaald inclusief ontbijt. Onze ervaring is dat je meestal heel luxe bij mensen logeert en dat er met alles flink wordt uitgepakt. Zo ook bij dit adresje hadden we niets te klagen.

Na de nacht dat de klok een uur terug ging werden we door onze fijne trouwe buur om 8u afgezet met de auto bij de Pyramide van Austerlitz. Het was voor het lijf en het licht 7u. Het was fris en bewolkt maar lekker genoeg om aan de wandeling te beginnen. Nog voor het begin miezerde het eventjes maar gedurende de wandeling hebben we geen regen meer gehad. Pas na de wandeling in de middag kwam de beloofde zon door.

Deze etappe is 21,4 km

Ook deze omgeving is meest dicht bij onze woonplaats Hoogland en dus bekende omgeving maar al vanaf het begin was het genieten om dit lopend af te leggen. De hele route kwa omgeving is vooral bekend door de fietsroutes en nu beliepen we paden waar we normaal niet komen of hooguit voor een korte afstand zijn geweest.

Dit keer, omdat we ook overnachten, namen we 1 rugzak mee, Osprey Talon 33, met wat kleding, warme liter thermofles thee, verrekijker, iPad e.d. Dit om mee te oefenen voor onze vakantie in juni dit jaar wanneer we veel in de bergen in Slovenie willen wandelen.

Vanaf de Pyramide liepen we lekker door het bos en kwamen we door Austerlitz waar je kort door de kern snel de bossen in verdwijnt.
Richting Maarn gingen we door haar bossen en zo ontdekten we weer mooie plekjes. Een prieeltje maar ook bij het dorp een mooi grote Jeneverbesstruik. Deze stuiken zijn niet zo vaak zo veel te vinden maar hier stond er weer een.

In het dorp zelf, waar je kort doorheen loopt, kom je uit op het gemeente huis met mooi kerktorentje en stonden de bomen in bloesem.

Langs de winkelstraat staken we door een tunnel onder het station en vervolgde onze weg richting Doorn. Via de Sint Helena's heuvel kwamen we al gauw in Doorn centrum terecht.

In Doorn wilden we nog wat chips en wijn kopen maar alles was zondag nog dicht en pas om 12u open. En wij waren even over 11u daar. Gezien het bewolkt en nog fris was vervolgden we onze weg naar Langbroek achter langs Huis Doorn en door de landerijen van de omgeving van Langbroek. Een fijne afwisseling van omgevingen tot we op de Goyersdijk en uiteindelijk op de Langbroekerdijk uitkwamen. Vooral dat laatste gedeelte is bekend terrein van de fietsroutes.

Uiteindelijk kwamen we ongeveer rond 13u aan bij ons adresje. Daar werden we hartelijk ontvangen door mevrouw de Bruijn met een kop koffie een koek. We hadden een mooie ruime woonkamer tot onze beschikking met aparte slaapkamer en badkamer. Ons eigen privé.

Tijdens het bijkomen stortten we allebei in en zijn we een dutje gaan doen. Eind van de middag was het strak blauwe lucht en maakten we een wandeling naar het dorpje (een kruispunt) Langbroek. Avondeten was van de snackbar en bij Restaurant Torbijn hebben we nog een lokaal biertje gedronken nog kijkend in het cafe naar het einde van de F1 wedstrijd in Baghrein waar Max Verstappen 4e werd.

In het mooi avondlicht liepen we naar huis en genoten van de 1 uur langer licht. Op logeeradres hebben we nog naar een aflevering van de Luizenmoeder gekeken op onze iPad, er is geen tv maar wel wifi!

Met de rugzak lopen ging helemaal goed. Een goede rugzak is heel goed draagbaar.

Voldaan gingen we bijtijds slapen want op maandag gaan we de 12e etappe doen van Langbroek naar Amerongen.

Route: https://wandelnet.nl/traject/law-2-11-austerlitz-langbroek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten