woensdag 10 april 2019

LAW 2 - 14e etappe van Grebbeberg naar Ede

Zaterdag 6 april 2019

Deze etappe was het vervolg van de voorgaande op de zelfde dag. De meest korte afstand met 13,85km leek mij wel makkelijk te combineren met de 13e etappe. Maar bleek na een aantal kilometer al dat de meeste heuvelige etappe er toch wel in ging hakken en zo bleek het vlakke gedeelte van deze etappe toch nog zwaarder dan verwacht. Ondanks dat werden we rijkelijk beloond met weer een mooie wandelroute die verrassend veel in zich heeft. Zo hebben we enorm genoten van alle vogels en uitzichten. En dat terwijl we dachten dat deze route saaier zou zijn. Met het lekker doorgekomen zonnetje was dat minder waar. Dat maakte het afzien draaglijker.

We begonnen na mijn korte toiletstop bij het museum van de militaire begraafplaats dus aan deze route kort nog over de berg naar beneden waar we meteen doorgeleid werden langs het Valleikanaal. Een heel mooi stukje bij Rhenen waar we meteen al ooievaars op hun nest zagen.


Na een paar kilometer langs het kanaal begon Natasja al flink last te krijgen van haar heupen en voeten en dus lasten we een korte stop in om even te rusten en te rekken en strekken. We moesten nog 10 kilometer en het beste was er toch wel van af.

Onderweg was het genieten van alle vogels en het verrassende landschap wat via het kanaal meanderde richting Bennekom en Ede. Zo genoten we in de polder van oa 8 ooievaars waarvan we ze in vlucht zagen en op land waarbij het erg leuk was om te zien hoe ze met hun lange poten landden. Verder spotten we ook de Wulp en nog veel meer. De totale opsomming van vogels over de 2 etappes van deze dag vermeldt ik hier onder. Dat zijn er 38 soorten geworden.

Ergens bij Bennekom namen we een laatste stop voor we de laatste 4 kilometers ingingen en het beste er al vanaf was bij ons. Vooral Natasja had enorme last van haar ene voet wat later een flinke blaar bleek te zijn.


In de laatste kilometers kwamen we in Bennekom en telden we elke piep bij een km af wat hielp bij de laatste loodjes.

Uiteindelijk kwamen we om 18:40 bij onze auto aan en het was heerlijk om in een keer naar huis te kunnen rijden na een totaal van 32,26km. De langste wandeling van mij ooit. Natasja heeft al ooit eens de vierdaagse van Nijmegen gelopen maar houdt het voorlopig voor gezien met een dubbele etappe.

Volgend weekend willen we weer 2 lossen etappes lopen die ons leidt naar Otterloo en vandaar door de Hoge Veluwe naar Hoenderloo.

Onze vogelwaarnemingsvondst 38 vogels:
pimpelmees, koolmees, kuifmees, vink, roodborstje, winterkoninkje, spreeuw, merel, mus, groene specht, ooievaar, reiger, aalschover, kievit, grutto, raaf (gehoord), kraai, kauw, zwaan, meerkoet, eend, houtduif, holle duif, zwartkopje, fitis, tjiftjaf, graspieper, kolgans, kwikstaart, rietgors, wulp, gaai, ekster, boomkruiper, boomklever, grote bonte specht, buizerd, fazant.



Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/3531153533Route: https://wandelnet.nl/traject/law-2-14-grebbeberg-ede

Geen opmerkingen:

Een reactie posten