vrijdag 5 april 2019

LAW 2 - 12e etappe van Langbroek naar Elst

Maandag 1 april 2019

Vandaag zouden we niet zo heel vroeg op pad gaan en zaten we om 8u aan het ontbijt.

Na ons uitgebreide ontbijt maakten we ons klaar om aan dag 2 te beginnen van de wandeling. Dit keer een afstand van +/- 15 km omdat we nog een eindstuk van de 11e etappe moesten aflopen vanaf het logeeradres.
Op de achtergrond ons logeeradres van Vrienden op de Fiets
Waar we de dag ervoor met bewolking begonnen waren we nu op weg met strak blauwe lucht. Dat gaf meteen een heerlijk gevoel en na een paar honderd meter sloegen we een pad in voor een klein ommetje.

Sandenburg

Donjon Walenburg



Na dat ommetje begonnen we aan de 12e etappe en genoten we van alle kasteeltjes die we tegenkwamen.
Vervolgens staken we de landerijen in en liepen we langs een veld met koeien die enthousiast met ons meeliepen in de *ikbenzoblijdaaromhuppelikerbij* stand.

Onze route ging langs de Goyersdijk tot bijna tot het eind waar we de zandpad insloegen. Onderweg droomden we met elkaar waar we wel of niet zouden willen wonen.

Ondanks dat we bij het opstaan niet helemaal fris & fruitig waren zaten we er wel weer helemaal in en stelde ik ook voor dat we het weekend er op wel 2 etappes samen kunnen lopen op 1 dag. De 13e etappe van Elst naar Grebbeberg is ongeveer 18,5km en van Grebbeberg naar Ede is 13,5km. Samen een kleine 32 km. Gezien we nu al weer veel meer lopen dan het weekend ervoor en de blaren ook bespaard waren gebleven dit keer merk ik dat we snel wennen.
Op de Goyersdijk

Vanaf Goyersdijk liepen we richting Leersum en kwamen we weer langs wegen die we kennen van fietsroutes. Zo liepen we door het park langs Kasteel Broekhuizen. Het was zo gaaf om hier te lopen omdat op de fiets vraag je je altijd af hoe het hier zou zijn om te lopen. En nu liepen we in al die omgevingen die ik enkel van de fietsroute ken. Het is hier mooi en het park doet sterk denken aan Kasteel Groeneveld in Baarn.

Een aantal kilometers verder liepen we naar de Lekdijk, weer zo’n bekend fietsterrein en staken we daar door weer langs Kollandsloof.
Vanaf de Lekdijk richting Leersum


Op een bankje gingen we even rusten en lunchen voor we de laatste kilometers zouden voltooien.
Even lunchen op een bankje

Na een klein kwartier liepen we verder en kwamen we langs Zuylestein waar we hele leuke wolvarkens (Mangalica) varkens tegen kwamen.
Mangalica biggetjes

Verder door kwamen we dan bij Amerongen langs Kasteel Amerongen waar we een heel mooi paadje liepen uitkijken op de kerk en wat huizen.
Kasteel Amerongen

mooie aangezicht op Amerongen als je onderlangs loopt

Een mooi stukje van Amerongen wat wij nooit met de fiets zouden ontdekken. En zo kwamen we uit op het eind van onze bestemming om onszelf te trakteren op het terras van Buitenlust met een cappuccino en een appeltaart. Met een stralende zon was het een prachtige dag.
Magnolia op z'n mooist

Terras van Buitenlust


Met de bus van Amerongen naar Doorn en van Doorn naar Amersfoort en Hoogland waren we uiteindelijk om 15:30u thuis. Moe en voldaan.

Gelukkig zijn de weersverwachtingen voor komend weekend goed. Ik kan niet wachten om dan 2 etappes samen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten