woensdag 17 april 2019

LAW 2 - 15e etappe van Ede naar Otterlo

Zaterdag 13 april 2019

Vorige weekend hebben we best goed verteerd en dus hadden we goede zin om dit weekend 2 losse etappes te lopen met weer een overnachting via Vriendenopdefiets. Een adres was gelukkig snel gevonden vlakbij Otterloo en de busverbinding van Hoenderloo naar Ede was prima. Op zondag staat dus de 16e etappe op het programma van Otterloo naar Hoenderloo. Ook dit keer zouden we met 1 rugzak gaan lopen wat een goede training is.

Bushalte in Hoenderloo wachtend op lijn 108
We besloten wat later te vertrekken van huis en namen bus 108 vanuit Hoenderloo om 9:44 richting Ede (station Ede-Wageningen). Er zou nog een busoverstap zijn met de 86 of zelfs de 1 maar daar moesten we 20 minuten op wachten en dus besloten we vanaf het station te lopen naar het startpunt bij Hoekelum. Dit was maar 1,6 km. Op het perron gingen we nog even luxe naar toilet waar je 0,50 cent met je pinpas kan betalen.
In de toilet op perron in Ede
Om 10:24u deed ik mijn Garmin aan en begonnen we aan een frisse bui afwisselende tocht.

Op de achtergrond kasteel Hoekelum


In de ochtend scheen de zon nog volop en konden we genieten van Hoekelum waar we het bos inliepen. We passeerden 2x de A12 en kwamen zo langs de Ginkelse heide.

Even lunchen in het bos, even van het padje af
Op 12km gingen we op een boomstam lunchen, we waren inmiddels over de helft. Ik had wat last gekregen van de rugzak maar dat bleek later omdat deze toch niet goed genoeg op mijn rug zat. Na opnieuw afstellen ging het beter maar ook Natasja nam een deel van de rugzak voor haar rekening.

We werden kronkelend geleid tot aan Planken Wambuis. Planken Wambuis ken ik van naam en ben er nooit geweest dus het was erg leuk om ook hier te wandelen. Zeker een gebied waar ik nog eens terug wil om van de fauna te gaan genieten. Hier is nog veel te zien en te ontdekken.




Voorbij Planken Wambuis liepen we langs Stuifzand door naar Otterlo waar we uiteindelijk na 21,89km aankwamen in Otterlo centrum. De 15e etappe stopt als je het bos uitkomt, maar wij liepen nog 2 km verder naar het centrum om bij cafe De Waldhoorn te genieten van een welverdiend Veluws biertje.



Na een half uur liepen we naar ons logeeradres die 1,5km verderop ligt, even buiten Otterlo in Elschot. Daar werden we hartelijk ontvangen en hadden een reuze luxe bad- en slaapkamer tot onze beschikking. Na even rusten en opfrissen liepen we weer naar de Waldhoorn om te eten. Zo heen en weer waren dat toch weer extra km's deze dag.


Garmin: https://connect.garmin.com/modern/activity/3555039368
Route: https://wandelnet.nl/traject/law-2-15-ede-otterlo-arnhemseweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten